top of page
  • Yazarın fotoğrafıUtku Yılmaz

Akşamdan Kalmalığın Çaresini Buldum

Ben buldum, Evet.

Evde de olsak, dışarıda da; çevrim dışı da olsak, çevrim içi de Cumartesileri partiliyorsak, Pazar sabahları akşamdan kalma oluyoruz. NŞA sigara içmeyenlerimiz alkolle birlikte içiyor, az içenlerimiz artırıyor. Sonuçta kendimize gelemiyoruz. Birkaç maddede zıpkın gibi bir güne devam formülümü paylaşıyorum. Kendinize bir an önce gelin ki, yeniden başlayın.


Yağ çekme:

Yataktan kalkmayı becerebilirseniz, su dahil hiçbir şey içmeden evvel yapmanızı önerdiğim ilk şey ağzınıza bir tatlı kaşığı yağ almak. Düşük asitli zeytinyağı olur, susam yağı olur, Hindistan cevizi yağı olur. Yağı ağzınızın içinde, dişlerinizin etrafında, yanaklarınızda gezdirin. 20 dakikaya kadar vaktiniz var. Ne kadar uzun süre yaparsanız o kadar iyi; ama bana 5 dakika yetti, derseniz de kabul. Yağı sakın yutmayın, tükürün. Uykunuz boyunca ağzınızda biriken toksinler yağda toplanacak, tükürerek toksinlerden kurtulacaksınız.

(Bkz. oil pulling)


Kuru fırçalama:

Hazır ağzınızda yağ çekiyorsunuz. O esnada eller kollar boş durmasın, alın at kılı fırçanızı vücudunuzu fırçalayın. Tüm vücudunuzu, kalbinize doğru. Ayaklarınızdan başlayarak bacaklarınızı, ellerinizden başlayarak kollarınızı fırçalayın. Kan dolaşımını hızlandırıp, toksinleri vücudunuzdan atacak. 

Ağız temizliği:

Vücudunuzu fırçalarken bir taraftan da yağ çektiniz ve yağı tükürdünüz. Hala su içme aşamasına gelmedik. Dişlerinizi fırçalayın, mümkünse uzun uzun. Akabinde dilinizin üzerinde kalan son toksinleri dil temizleyicisiyle sıyırın. Varsa dil temizleyici ile, yoksa bir tatlı kaşığı ile yapın. En son da gargara.

Ilık bir duş:

Su içme sırası geldi mi? Hayır. Ilık bir duş alın. Hazır toksinler dışarı çıktı, onlardan kurtulun. Bu esnada vücudunuza ilk suyu da derinizden alın. 

Ilık bir su:

Su içme sırası geldi. Bu işlemlerden sonra bir bardak su size yetecek ve mideniz yeniden bulanmaya başlamayacak. Gün içinde 2 litreye ulaşırsınız zaten.

Ayran ya da yoğurt:

Sıra geldi, hafif alkol zehirlenmesinden kurtulmaya. Ayran veya yoğurt yiyerek bu minik zehirlenmeden kurtulacaksınız.

Güzel bir kahvaltı: 

Mis gibi güzel, lifli bir kahvaltı yapın. Benim gibi çaysız kendine gelemeyenler çaya, sabah kahvecileri kahveye abansın. 

Tuvalet:

Yağ çekme aşamasından itibaren tuvalete koşmuşsunuzdur. Olmadı mı? Ayran size iyi gelmiştir, gitmişsinizdir. Hala mı olmadı? Lifli kahvaltı? O da mı yok. Amele oturuşu. Bildiğiniz, çömelin. Malasana. Bu oturuş, bağırsaklarınıza çok iyi gelecek.  Tuvalete gidin, toksinleri bir de burada bırakın. 

Veee yeni bir gün. Yeniden başlayabilirsiniz. 

Hadi.

Utku

bottom of page