top of page
  • Yazarın fotoğrafıUtku Yılmaz

Biriniz de Güzel Haber Verin Lan!

İş ortamı öğle yemeğinde gündemden arta kalan konuların sonunda "Aslında bu topraklarda nefis sanatçılar ve onların şahane işleri var" dedikten sonra Elijah Wood'un Selda Bağcan hayranlığından bahsederken fark ettim ki Selda Bağcan'ım gelmiş. Öğleden sonra sözleşme hazırladığım 2 saat boyunca açtım Selda Bağcan'ımı, arka arkaya şarkılarından tattım. Sonra bir baktım Magusa Limanı: "Uyan Alim, uyan, uyanmaz oldun" aklımdan geçen tek şey Ali İsmail Korkmaz. Şarkının arkasında dönen videoda Ali İsmail'in fotoğrafları. Fotoğraflara bakamıyorum. Kapattım Selda Bağcan'ı. Dikkati dağıtmayacak şarkı aradım, yok. Ancak ne dediklerini anlamadığım hızlı şarkılar. 

Selda Bağcan'a hayran hayran bakılmaz da ne yapılır

Mesai içinde rutinde yaptığım anahtar kelime aramalarımdan yapmaya başladım, bir baktım, Twitter'a girilemiyor, sansür var. Neyse dedim, yine dikkatimi dağıtmayayım.


Mesai bitti, eve gittim. Yaz tatilini fırsat bilerek misafir ettiğim annemle oturduk, başladık yaptığı nefis yemekleri yemeye. O sıra televizyonda haberler. Ağlayanlar, bağıranlar, isyan edenler... "Nasıl geçti günün?" konuşmalarına geçemeden Suruç'taki katliamı; cemevleri ve camilere dönen cenazeler, hastanelere dönen yaralılar, Kobane'ye gidemeyen, annelerine dönemeyen canlar. Yine fotoğraflarına bakamıyorum. Konuyu değiştirmeye çalışıyoruz. Ceylanpınar'da öldürülen polislere geldi konu. Konuşmayı yine değiştirmeye çalıştık, bu sefer de Yeşil Yol Projesine karşı çıkan ve nedenle hırpalanan köylüler. Gündemden uzaklaşmayı beceremedik.


Salihli'den Üst Üste Can Sıkıcı Haberler Geliyor

Yemekten sonra müşterilerinin bir kısmı Salihli/Çökelek Köyünden olan eczacı arkadaşımla buluştuk. Düğün mevsimi demek; bol bol Salihli'ye gitmek, bol bol dedikodu demek. Dedikodu yapamadık. Konu döndü dolaştı Bosna Hersek'te özel görevde iken kaybettiğimiz Salihlili Cüneyt Çetin'e geldi. Hadi konuyu değiştirelim dedik, bu sefer de Salihli'de askerde iken intihar ettiği söylenen ama ölümü şüpheli olan Yağmur Durak'a geldi. Salihli'de düğünler var, elbiseler var, ne giyeceksin şunun düğününde derken, bu sefer de ölümlü iki trafik kazasından bahsederken bulduk kendimizi. Ünlü bir futbolcuyla evlenen Salihlili kızdan bahsediyorduk, ne ara konu İzmir/Basmane'de esnaftan dayak yiyen Suriyeli çocuğa geldi.


Yollar ölüm saçıyor, sokaklar ölüm saçıyor.

Kara yolları ölüm saçıyor, denizler ölüm saçıyor.


Tam aklıma güzel bir şey geliyor, sonra hemen kaçıyor. Hepiniz kötü haber veriyorsunuz. Artık tatlı konular konuşalım. Heyecan verici cümleler kurun. Biriniz de güzel haber verin lan!


En Azından Aramızdan Biri Mutlu

Yaklaşık bir ay önce çok eski bir arkadaşımın İstanbul'a atamasının olduğunu mesai bitiminde çığlık çığlığa öğrenmiştim. Ne olduğunu merak eden iş arkadaşlarıma durumu anlattığımda, aralarından birisi daha uzuuun mesaileri olduğunu bildiğinden "En azından aramızdan biri mutlu" demişti. O anda gayriihtiyari yapılan bu yoruma çok gülmüştük. Şimdi hayran olduğu Selda Bağcan'la tanışma fırsatı bulan Elijah Wood için diyorum ki: En azından aramızdan biri mutlu.

Utku

bottom of page