top of page
  • Yazarın fotoğrafıUtku Yılmaz

En İyi Diyet: Ambalajlı Ürünlerden Kurtulmak

Ben hep şişko bir çocuktum, sonra şişko bir genç oldum. Boğa burcu insanı olarak ileri seviyede oburum. Her şeyi, her saatte, her porsiyonda yiyebilirim. Gece acıkıp kendime yemek yapabilirim. Ee doğal olarak da, yemekler takiptedir. Birkaç kez diyet yapmaya karar verdim; ancak diyet programım başlangıç seviyesinde takılıp kaldı.


Bir gün politik kimliğimi hayatıma yaymaya karar verdim. “İçinde koruyucu madde olan hiçbir şey yemeyeceğim” diyerek kendime yalan söylemedim, tabi ki. Yıl olmuş 2014, evde erişte yapamayacağımı biliyordum. Ama erişteye ulaşabileceğim yerleri bulabilirim, diye düşündüm. Erişte kötü bir örnek oldu aslında, makarnadan vazgeçebileceğimi sanmıyorum. Ama Nutella'dan vazgeçtim. Karadenizli fındık üreticisinden üç kuruşa fındığa alıp ekonomilerine zarar veren sistemden kurtuldum. Onun yerine pekmezler, ezmeler, ballar yiyorum. Çok çok yiyorum. Yemelere doymuyorum. 


Sonuç olarak 18 yaşında İstanbul’a geldiğimde 42 bedendim. Bilgisayar başında çalışıyorum, daha az hareket ediyorum, hatta tenis oynamak için kendime zaman yaratıyorum. Buna rağmen, 28 yaşımda 36 bedenim.

Kendimi, doğal beslenmek konusunda zorlamıyorum, bedenim ambalajlı ürünleri istemiyor artık. Doğalın daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. (Şekeri bırakarak çaydan daha çok zevk aldığınız anı hatırlayın.) Üstelik hepsinde de aynı anda vazgeçmedim. Dikkatimi çeken birini eliyorum. Siz de deneyebilirsiniz. Yaşamınıza daha sağlıklı, lezzet alarak ve ince ilerleyebilirsiniz.


Sevgiler,

Utku

bottom of page