top of page
  • Yazarın fotoğrafıUtku Yılmaz

Farklı Bir Moda Bloggeri Leandra Medine

Catherine Baba, Ece Sukan gibi favori trendsetterlerimden birisi olan Leandra Medinekadın modası erkekleri kovuyor fikri ile erkek kovucu anlamına gelen Man Repeller blogunun sahibi. Kendisini pek beğenmek ve takip etmekle beraber onun hakkında yazma kararı verdikten sonra araştırırken öğrendiğim Türkiye Yahudisi bir baba ile İran Yahudisi bir annenin Amerikalı kızı olması biraz daha ilgimi çekmesini sağladı. Nihayetinde zaman zaman kullandığı oryantal detaylarda Orta Doğulu olmasının katkısı olabilir. 

30 Under 30 Listesinin Tek Blogger'i

Ona yalnızca moda blogger'i demek; büyük haksızlık olur aslında. O bir trendsetter. Güzel kız kontenjanından ya da en kötüsü fotojenik kız kontenjanından moda blogger olan kadınlar gibi değil Leandra Medine. Öyle ki 2012 yılında Forbes dergisinin 30 under 30 listesinin (30 yaşın altındaki 30 etkili kişi) Art&Style kategorisinde yer alan tek blogger. 


Moda Dünyasında Farklı Bir Blogger

Para harcamanın ve harcatmanın moda bloggeri olmanın birinci koşulu gibi davranan bloggerlerin aksine aynı blazer ceketi tekrar tekrar giyerek nefis kombinler yapabiliyor.

Fotoğraflarda güzel görünmek  gibi bir kaygısı yok. Aksine eğlenceli ve sıra dışı. Tarzı genel olarak maskulen parçaları feminenleştirmesi olarak tanımlansa da, benim asıl dikkatimi çeken kuralları bilip yıkması; olmazların hep olurunu bulması. Denim üzerine denim olmaz, iki farklı desen kullanılmaz, şık bir tayyörün altına terlik giyilmez, gibi "Asla yapmam" dediğiniz her şeyi birkaç sene içinde yapmaya başladığınızı hatırlayın. Ve pantolon üzerine etek fikrine şimdiden alışın:


Blogun Arkasındaki Gazetecilik Eğitim

"Bu sene bu moda" gibi klişe moda cümlelerinin ötesinde iyi bir anlatımı ve detayları çıkaran gözlem gücü var. Bu özelliğini gazetecilik okumuş olmasına bağlıyorum elbette. Blogunun dışında Man Repeller: Seeking Love Finding Overalls kitabının da yazarı. Kitabı hakkında yapılan yorumlara göre, aynı dönemde çıkan diğer moda kitaplarına göre anlatım ve içeriği oldukça güçlü. Olmazların olurunu seven Utku;

bottom of page