top of page
  • Yazarın fotoğrafıUtku Yılmaz

Hafta Sonu Tatili için Kredi mi Çekelim?

Pis İstanbullular Alaçatı'yı Mahvetti(!) En sevdiğim klişe: Alaçatı'da İstanbullular mahvetti. Sanki biz yıllarca İstanbul'u mahvetmedik de, bi' pis, nalet onlar.

Olsun ben her sezon Alaçatı'ya gidip; bıkmadan, üşenmeden Alaçatı için üzülmeye devam ediyorum. Vay efendim, eski nahifliği, butikliği kalmamış; taksiciler şımarmış, belediye müdahale etmeliymiş; yediğimiz balık, kalamar eskisi kadar iyi değilmiş; bi' de eskiden görsünlermiş falan filan.  Tamam küçüklüğümden beri Alaçatı'ya giderim ama 8 yaşında meyhanede meze seçmiyordum. Hele ki 8 yaşında gece kulüplerinden çıkıp taksiye binmişliğim yoktu. Alaçatı için üzülmeyi biraz abarttığım doğrudur.


Hafta Sonu Tatili için Kredi mi Çekelim?

Yaz geldi, biraz dinlenelim, keyiflenelim diyerek hafta sonu için kendimize yer bakalım dedik. Alaçatı, Foça, Bozcaada derken, bir iki gün için yol, konaklama ve yemek masrafını Euro'ya çevirsek Avrupa şehirlerinde bir hafta tatil yapabileceğimizi fark ettik. Altı üstü hafta sonu denize bi' dalıp çıkacağız.  Bir baktık Yunanistan'dayız. Zaten Türkiye'den ucuz ve temiz. Sahil şeridi kiralama modeli yalanıyla işgal ve talan edilmiyor. Yemek ve alkol ucuz.

Ülke politikası nedeniyle turizmin kan ağladığı belli; ancak bu bizim suçumuz değil. Hafta sonu tatil yapmak için kredi mi çekelim, n'apalım? Akdeniz şeridini gözden çıkaralı çok olmuştu. Ailemin yanına ziyarete gitmesem Ege şeridini tamamen gözden çıkarabilirim. Bana Ege Denizi olsun yeter. Ha Türkiye, ha Yunanistan. Ege Denizi değil mi en nihayetinde. Büyük başkan Çipras'ın da dediği gibi, Ege Denizi ne Türklerin, ne Yunanlılarındır; Ege Denizi balıklarındır NOT: Böyle giderse annemlerle Midilli'de buluşacağız. Nerelisin diye sorulduğunda, Egeliyim diye cevap veren Utku;

bottom of page