top of page
  • Yazarın fotoğrafıUtku Yılmaz

Kelebeklere Yakından Bakın: İstanbul Kelebek Çiftliği

Annemlerin İstanbul'u ve bizi ziyaret etmesini fırsat bilerek gittiğimiz yeni bir mekan: İstanbul Kelebek Çiftliği

İstanbul Kelebek Çiftliği'ni sevdiğim bloglardan biri olan handeledim.com'da görüp "annemler gelse de gitsek listem"e ekledim. 23 Nisan'ın hafta sonuna yakın olmasından mütevellit, İstanbul'da gezilecek yer kalmadı yakarışlarımız ile maaile ziyarete gittik. Şansımıza hava güzeldi, çiftlik ziyaretimiz henüz kelebeklerin yanına girmeden çimlerde başladı. 

Yaşını doldurmamış, her yere emekleyen yeğenimin çimlerde debelenmesiyle günümüz başladı. Ailenin her arabasını kapıda karşıladık. 

İstanbul Kelebek Çiftliği'ne girmeden önce bir tanıtım filmi izliyorsunuz. Ardından kapalı olan seraya alınıyorsunuz. Rehber size eşlik ediyor, her sorunuza da cevap veriyor. Bu sera kelebeklerin yaşamına uygun bir sıcaklıkta olduğu için sizin için sıcak olabilir. Kışın bile gitseniz, ince bir şeyler giymenizi öneririm.

Renk renk benekli kelebeklere dokunabilir, onları besleyebilirsiniz. Çocuğunuz için iyi bir etkinlik olacaktır.  Kelebek sayısı oldukça azdı bizim ziyaretimiz esnasında. Yaptıkları o kadar kıymetli ki, desteklenmeyi hak ediyor. Umuyorum ki önümüzdeki zamanlarda daha çok sayıda ve çeşitte kelebek karşılar ziyaretçileri.

İstanbul Kelebek Çiftliği web sitesi için: http://www.istanbulkelebek.com/ Sevgiler,

Utku

bottom of page