top of page
  • Yazarın fotoğrafıUtku Yılmaz

Madımak Katliamının Yabancı Kurbanı Carina

Yürek ateşimiz Madımak katliamının üzerinden 22 yıl geçmiş, babasını hiç görmemiş Roni Hasret Gültekin 22 yaşına basmış, hala mücadelesini veren Zeynep Altıok Akatlı (Hem annesinin, hem de babasının soy ismini kullanan nefis insan) meclise girmişken; değerli aydınlarımıza mı, 37 cana mı, cehalete karşı aydınlığa mı üzülelim bilemediğimiz günler artıyor. 

Asım Bezirci, Behçet Aysan şiirleri belki şiire aşık olmamı sağlamadı; ama aşık kalmamı sağladı. Üstelik 90'lar karanlığında büyüyen, "Aman sesini çıkarma" ile neslinin bir neferi olarak; Madımak'ta kaybettiğimizi henüz bilmiyorken tanışmıştım onlarla:

... Hoşça kal ayak izim,

Serseri sokaklarda*...

*Beyçet Aysan


Madımak Katliamının Yabancı Kurbanı Carina

Aralarındaki bir kişiyi yeni fark ettim: Carina Cuanna. Türkiye'ye yaptığı seyahat esnasında ilgisini çeken kültürü araştırmak için uzun bir Türkiye zamanı ayıran, Sivri ailesinin yardımını alan, Alevi kültürü ile tanışan, Sivas'a giderek daha yakından görmek isteyen, yaşamına acı bir nokta konulan ve bize güncelerini bırakan Carina.

"Rahmi Sivri, Carina'nın cenaze töreninde şarkılar çalındığını, annesinin çaldığı ilk şarkınınsa Zülfü Livaneli'nin 'Saat Dört Yoksun' olduğunu hatırlatıyor."


Saat Dört Yoksun / Zülfü Livaneli

Bugün Saat Dört Yoksun'u Carina için dinleyin:

Saygıyla,

Utku

bottom of page