top of page
  • Yazarın fotoğrafıUtku Yılmaz

Meme Kanserine Karşı Deodorant Yapıyoruz

Bulaşık makinesi deterjanı, makyaj temizleyici, saç kremi derken, çokça ürünü kendim yapmaya başladım. Bugün çok uzun yıllardır kullandığım, memnun kaldığım ve kendim yapmaya başladığım bir üründen bahsedeyim: Krem Deodorant

Krem deodorant

Evde Krem Deodorant Yapımı ve Kullanımı


Koyu losyon kıvamında olduğu için kullanımı zor gibi görünse de, yaz aylarında bile günlük ihtiyacı karşıladığı için uzun vadede çok pratik. Temiz cilde küçük parça sürdüğünüzde, tüm gün tutuyor. Koku, ıslaklık ve renk yapmıyor. 


Malzemeler:

  • 3 ölçü mısır nişastası (Nem emer)

  • 1 ölçü karbonat (Kötü koku giderir)

  • 1 ölçü çay ağacı yağı (Mikrobu önler)

  • 3 ölçü Hindistan cevizi yağı (Kıvamı tutana kadar ekliyorum aslında)


Yapılışı:

Önce katılar, sonra sıvılar olarak, malzemeyi homojen hale gelene kadar karıştırın. Bu karışımı kapaklı cam bir kavanoza koyun. Bu kadar. 

Hindistan cevizi yağı 24 derece sıcaklığın altında katı hale geçtiği için, katı haldeki yağı benmari usulü eriterek sıvı hale getirebilirsiniz.


Malzemelere limon yağını eklerseniz, hem hafif bir hoş koku verirsiniz, hem cildinize renk dengesi sağlarsınız (limon renk açar), hem de tüyleri zayıflatırsınız. 


Meme Kanserine Karşı Savaşı Biz Kazanacağız

N'apıyoruz? Ozon tabakasını delmiyoruz! Doğada uzun yıllar yok olmayan maddeleri hayatımızdan çıkarıyoruz. Meme kanseri ile savaşıyoruz. Kim demiş, savaşın kazananı olmaz diye. Olur, biz kazanacağız!

*Ölçü derken 3 çay kaşığı mısır nişastası ekliyorsanız, 1 çay kaşığı karbonat ekleyin. Ben küçük ölçüler kullanıp sıklıkla yapmayı tercih ediyorum; ancak ev ortamında bir yıl bozulmadan saklayabilirsiniz. *Kıyafetlerinizde renk yapmıyor. Yaparsa da yıkanınca geçiyor. 

Sevgiler,

Utku

bottom of page