top of page
  • Yazarın fotoğrafıUtku Yılmaz

Paralel Evrenli, Kaderli, Reenkarasyonlu Filmler Listesi

"Acaba paralel evren var mı? Varsa orada mutlu muyuz?" diye sormaktan hepimiz yorulduk. Paralel evren varsa, bu keşfe henüz zaman olduğu aşikar, ziyaret etmemize daha da zaman var gibi. Bu durumda, her şeyi yasaklayabilirler, hayal kurmamızı yasaklayamazlar. Gelin paralel evren, kader, reenkarnasyon gibi kendimizden kaçmalı, hayal kurmalı filmlerimin listesi.

*Filmlerle ilgili yorum yapmamaya, bilgi vermemeye özen gösterdim. Üzerine herhangi bir şey okumadan (bilgi almadan) izlemenizi tavsiye ederim. 

  • 1- (BAŞLANGIÇ) Coherence / Paralel Evren

Filmde çok boşluk olmasına rağmen, daha iyisi olana kadar en iyisi bu. İsminden de anlayabileceğiniz gibi, Olay Paralel Evren'de Geçiyor.

IMDB puanı: 7,1 /10. Link burada

  • 2- I Origins / Göz

Sevmeyen sevmiyor, haksız da değiller. Ama iyi bir zincir halka filmi. Vurucu (tokatlayıcı) sahnesinin de hakkını vermek gerek. 

IMDB puanı: 7,3/10. Link burada

  • 3- Mr. Nobody / Bay Hiçkimse

Kelebek Etkisi'mtrak, bol Jared Leto'lu, çok seveni olan film. IMDB puanı oldukça yüksek.

IMDB puanı: 7,9/10. Link burada

  • 4- Children of Men / Son Umut

Ay bu listeye neden aldım bilmiyorum. Hele ki paralel evren çıkmazsa, oturur ağlarız. Geleceğimizi anlatmışlar, sağ olsunlar.

IMDB puanı: 7,9/10. Link burada

  • 5- The Butterfly Effect / Kelebek Etkisi

Televizyonlarda bol bol yayınlandığı için, artık herkes izlemiştir. Ancak hızınızı alamazsanız, yeniden izleyin bence.

IMDB puanı: 7,7/10. Link burada

  • 6- Predestination / Alınyazısı

Jane'ler, John'lar, paradokslar, en güzeli de Ethan Hawke. Adam oynuyor. IMDB puanı: 7,4/10. Link burada

  • 7- Donnie Darko 

Film paralel evreni döngüyle anlatırken, bir taraftan da paralel filmlere hizmet ediyor. İçinde ne anlatılırsa anlatılsın, gönderme yapılsın yeter diye sinema severlerin bol bol puanladığı bir film. NOT: 2. filmini izlemeyin. IMDB puanı: 8,1/10. Link burada 

  • 8- (ALTIN VURUŞ) The Man From Earth / Dünyalı 

Listedeki filmlerin arasında en sevdiğim, izlediğim tüm filmlerin arasında ilk 3'te. 12 Angry Men severler için daha da güzel bir film. (Bir grup insan tersini iddia edebilir) IMDB puanı: 8/10. Link burada

Listenin eksik olduğunun farkındayım. Hızını alamayanlar için: +1RepeatersLos Cronovrimenes (Timecrimes),Triangle, Moon

Dikkat: Bu filmleri arka arkaya izlediğim hafta sonundan sonra beni gören kardeşim, benim için endişelenmişti.  Arka arkaya izlemek kısa süreli de olsa hayattan koparabilir.  Paralel evrenin olması gerektiğini düşünen ve orada daha mutlu olduğumuzu hayal eden Utku

bottom of page