top of page
Yazarın fotoğrafıUtku Yılmaz

Sevmekten Korkuyorum

Ne zaman bir dizi için 'dizimi buldum' desem, daha 13 bölümü göremeden yayından kaldırılıyor. Sanırım çok beğendiğim çikolatayı sadece ben yiyorum; nerdeyse salepli dondurmadan vazgeçeceğim ambalajlı dondurmayı sadece ben alıyorum; öyle ki dağıtımdan kaldırılıyor. Gelmiş geçmiş en iyi nemlendirici dediğim nemlendiriciyi bir daha bulamadım.

Gabriel Garcia Marquez

Ta ki geçtiğimiz Nisan ayında caaanım Marquez, şu fani dünyadan ayrılığından beri. (Kitapları bitmesin diye son kitabını hala okumadım. Diğerlerini döndüre döndüre, sindire sindire okumaya devam ediyorum.) Bir de baktım ki herkes Gabrielci, herkes Garciacı, herkes Marquezciymiş. Kitapları bestseller oldu. (Ölünce kitapların bestseller olması, yazarlığın fıtratında var.) Bu bahaneyle çok satanlar listesine göz gezdirdim, o sırada en çok satan diğer kitap kanımca geçtiğimiz yüz yılın en iyi aşk kitabı Kürk Mantolu Madonna iken, 3. kitap ise zaman zaman Marquez'den daha çok seviyor muyum acaba diye şüpheye düştüğüm Albert Camus olmuş. Demek ki bazen diğer okurlarla aynı çizgide bulunabiliyormuşum. 


Tiyatroda da bir kez bu durumu yaşamıştım daha önce. Sahnede dimdik dikilseler yine de seyrederim dediğim Engin Alkan, Çağlar Çorumlu ve Sevinç Erbulak'ın kombo temsili Tarla Kuşuydu Juliet Şehir Tiyatrolarında oynadığı esnada da aynı hissi yaşamıştım, çünkü temsile bilet bulmak hep zor oldu. Bu temsil sayesinde Şehir Tiyatrolarında biletlerin ayın hangi günü, hangi saatinde satışa çıktığını öğrendim. Gerçi temsili tam 6 kez seyrettim; buna rağmen Shakespeare'in (Çağlar Çorumlu'nun) 'Oyunu beğendiniz mi?' sorusuna cevabım hazırken doğru koltuğu tutturamadım. 


Diziler yayından kalktı, filmler sansüre uğradı, nemlendiriciler piyasaya sürülmedi, çikolatalar, dondurmalar dağıtılmadı; sevdiğim, beğendiğim, “Hah bu!” dediğim her şey erken gitti. Hatta geçenlerde, hafta sonu Gaziantep’e gezmeye gideyim, diye plan yaptım; yıllardır, barış içinde yaşayan halka bir şeyler oldu, birbirine girdi. Şimdi sevmekten korkuyorum. 


O değil de 'Üsküdar'a Giderken' ne güzel diziydi, niye yayından kaldırıldı; bir ben mi izliyordum, gülüyordum?


Sevgiler,

Utku

Comentarios


bottom of page