top of page
  • Yazarın fotoğrafıUtku Yılmaz

Sürdürülebilir, Geleneksel ve Stil Sahibi Hediye Önerisi: Chapputz

Al Jazeera Türk'te Balıkesir'den Balat'a, oradan da pazara ulaşan çaput kilim çanta ve yastık kılıfı haberini/videosunu görmüşsünüzdür.


İtiraf etmem gerekir ki, uzun süredir yapmak istediğim bir fikri okumak/izlemek "Yemin ederim benim aklıma gelmişti" ile yüksek derecede gıpta ettirdi. Aklıma gelen çaput kilimden çanta yapmak değil; geleneksel Anadolu zanaatların modern yorumlarla pazara dönüşmesiydi. Bu konuda tel kırmayı, trend alarmı veren lunch bag denilen çantalara eklediğimiz modelimiz de var.

Bu haber/video, diğer tüm izleyenler gibi benim de umudumu bir kez daha yeşertti. Endüstrileşen plastik ürünlerin yerini sağlıklı ve el yapımı ürünlere verdiğini, dahası desteği görmek ruhuma keyif verici madde oldu.


Sürdürülebilir, Geleneksel ve Stil Sahibi: Chapputz


Markalarını şöyle tarif ediyorlar: 

"Yörük kültüründe bir ileri dönüşüm öğretisi olan çaput kilimi tasarım çözümleriyle günümüze taşımayı hedefliyoruz."

Kullanılmayan kumaşların toplandıktan sonra temizlenerek, ince ince kesiliyor. İnce şeritler dokuma tezgahlarında dokunuyor ve çaput kilimler oluşuyor. Bu çaput kilimin dikilmesiyle şehirli hayata işlevselleştirilen çanta, yastık vs ürünler, markanın hikayesi kadar çok dikkat çekici. 


Şahane bir hediye önerisi olan Chapputz markası iletişim bilgileri için:


Umutları Yeşeren Utku

bottom of page