top of page
  • Yazarın fotoğrafıUtku Yılmaz

Word Kitapçısının Flörtöz Okurları

2014, 5 Ağustos. Dünyanın farklı yerlerinde kullanılan seri ilan sitesi Craigslist sitesinde yayınlanan “hisli” ilan ertesi gün Word Kitapçısının dikkatini çekti ve Twitter adresinden bu ilana gönderme yaptı:


Bu tweet sayesinde ilan daha çok kişiye ulaştı. Dünyanın diğer ucunda bana bile geldi.

İlanda Word Kitapçısından alışveriş yapıp ardından parkta kitap okurken konuşmadan flört eden çiftten birinin “Beni bul, lütfen” demesi yer alıyordu:

"Word'de birbirimizi gördük. Beni takip ettiğiniz sanmıyorum, ama yolculuğumuz parkta sona erdi. Güneş batarken, bankta yanıma oturdun. Sen Willa Cather okuyordun, bense Edward St. Aubyn.

Dizlerimiz birbirine değdi ve beş dakika sonra yeniden. Ardından sessizce böyle kaldı. Başıma gelen en romantik şeydi. İkimiz de birbirimize bir şey söyleyemeyecek kadar utangaçtık; biliyorum. Ancak şimdi çok pişmanım. Yan gözle sağ yanımda ne yaptığını anlamaya çalışıyordum; bir de senin aynı şeyi sol yanını kontrol etmek için yapıp yapmadığını.

Akşam yemeği için sözleştiğim arkadaşım beni o bankta bulduğunda, öleceğimi sandım; çünkü sana o parkta seninle aynı şekilde milyonlarca gün daha geçirmeye hazır olduğumu söylemeyeceğimi biliyordum.

Bir saat sonra banka geri döndüm fakat sen gitmiştin. Beni bul. Lütfen."


*Utku, yazıya feci şekilde romantizm katmıştır.


İlanın Word Kitapçısının reklamı olma ihtimalinden bahsedilse de, bu tatlı ilan içimizi kıpır kıpır etti. Umarım gerçektir ve çift birbirini bulmuştur.  Tatlı şeyler sizi, bu zamanda böyle flört mü kaldı..

Utku

bottom of page