top of page
  • Yazarın fotoğrafıUtku Yılmaz

Yeni Alternatif Yeni Yıl Hediyeleri

Hediye almayı ve vermeyi sever misiniz? Düşünülmüş, kişiselleştirilmiş hediyeler şahanedir. Doğum günü, yeni yıl gibi özel günlerse işin bahanesi. Eğer siz bu yeni yılda hediye almak isterseniz diye, birkaç yılbaşı hediyesi önerisi vermek isterim:

1) Kişisel bakım seti

Kendi kişisel bakım setinizi yapabilirsiniz. İçine hem kadınlar, hem erkekler için ürünler koyabilirsiniz. Kendiniz yapabileceğiniz gibi, temiz içerikli yaptığınız bildiğimiz üreticilerden de alabilirsiniz. Örneğin içine deodorant, katı şampuan, diş macunu, diş fırçası, nemlendirici gibi ürünler ekleyebilirsiniz. Sevdiğim ve önerdiğim zehirsiz kişisel bakım ürünleri listesine bakabilirsiniz. Hem yapımını anlattığım, hem de beğendiğim ürünleri anlattığım ürün videolarına bakabilirsiniz.

2) Sürdürülebilir tekstil ürünleri

Eğer tekstil ürünü almak isterseniz, neden sürdürülebilir malzemelerle yapılanları tercih etmeyesiniz ki! Örneğin Darwins Botanicals'ın doğal kumaşlara gıda atığı ve kök boya ile boyama ile yapılan toka, taç, saç bantları, Bego Jeans'in organik sertifikalı pamuktan indigo ile renklendirilmiş blucinleri, Nature of the Things'in gıda atığı ile boyanan bilezik, kolyesi, Handan Loom Works'un el dokuma ve kök boya kırlentleri.

Darwins Botanicals ürünlerini incelemek için, Bego Jeans ürünlerini incelemek için , Nature of the Things ürünleri için, Handan Loom Works ürünlerini incelemek için bakabilirsiniz.


3) Enerji temizliği seti

2020 hepimiz için zor geçti. Yılı evimizde enerji temizliği ile bitirebilir, yeni yıla daha temiz girebiliriz. Örneğin tütsü, tütsülük, bal mumu mum ile.

Tütsünüzü kendiniz yapabilirsiniz, adaçayı, lavanta, üzerlik gibi bitkileri pamuk iple demet haline getirebilir, demet tütsünüzü yapabilirsiniz. Temiz içerikli bir bal mumunu eritip istediğiniz şekli verebilirsiniz. Ya da temiz içerikli yaptığınız bildiğimiz üreticilerden alabilirsiniz.

Çubuk tütsü, tütsü, tütsülük, seramik mumluk seti 'ni Ekolojik Dönüşüm'de inceleyebilirsiniz.

4) Bağışıklık güçlendirme seti

2021'e özel bir başka hediye daha. Yeni bir yıla sapasağlam bir bağışıklık hediye edebilirsiniz. Örneğin içine propolis, bal, kombucha, lakto fermente turşu, kimchi, su kefiri, kvass gibi bağışıklık güçlendirici gıda ve içecekler oluşturabilirsiniz. Kendiniz turşu, su kefiri, kvass, kombucha yapabilirsiniz, temiz içerikli yaptığınız bildiğimiz üreticilerden alabilirsiniz.


5) Temiz gıda sepeti

Olmaz olmaz demeyin, atalık tohumdan tarım zehirsiz pirinç, bulgur, nohut, fasulye gibi gıdaları temin edebilirsiniz. Ben olsam, yapardım. (:


6) Ev bahçeciliği seti

Madem evdeyiz, neden minik bahçelerimizi kurmayalım. Sevdiklerinize evde kolaylıkla yapılabilecek gıda yetiştirme setleri hediye edebilirsiniz. Örneğin Can Mikroyeşil'den "mikroyeşillik yetiştirme seti", Kokopelli Şehirde'den "saksıda bostan yetiştirme seti", Ekolojik İşler'den "tohum çimlendirme kiti", İyi Ekim'den "doğal mantar kiti" olabilir.

Daha önce mikro yeşillik yetiştirme sürecimi anlatmıştım.


7) Kağıt yapım kiti

Yıllar önce Yalova Kağıt Müzesinde eski usulle kağıt yapımını öğrenmiştim. Gerçekten güzel bir deneyimdi. Akabinde Emine Kuşçul'un atölyesinde Tasarla Yap ile kolay kağıt yapımını öğrendim. İçine kendi saçımı koyduğum bana özek kağıtlar yapmıştım. (: Evde kullanılmış kağıtlardan kağıt yapmak o kadar kolay ki, hem kullanılacak. hem de dekoratif kağıtlar yapabilirsiniz. Üstelik sünger, çelik tel gibi kolayca bulabileceğiniz malzemelerle. Seti hazırlamak şu anda sizin için zor olabilir, bunun yerine Ekolojik İşler'in "kağıt yapım kitini" de edinebilirsiniz.


8) Plastiksizlik özlemi seti

Her zaman evde karantinada kalacak değiliz ya, elbet bir gün sokaklarda olacağız. Sizin de benim gibi kentinizi sevme yönteminiz çöp çıkarmamaksa, sevdiklerinize tek kullanımlık plastiklere alternatif ürünler alabilirsiniz. Örneğin matara, pipet, bez çanta, alışveriş filesi, bardak / termos gibi ürünler.

Plastiksizlik Özlemi ürünlerini inceleyebilirsiniz.



Şimdiden güzel bir yıl, güzel günler diliyorum.

Utku


Yazıyı www.kentteekolojikhayat.com için yazmıştım.

bottom of page