top of page
  • Yazarın fotoğrafıUtku Yılmaz

Kusurun Muhteşem Kusursuzluğu

"Atölye Feri" maceramız başladığından bu yana bize en çok sorulan soru "Gerçek deriyi nasıl anlarız" oluyor. Bizim birkaç maddelik cevabımız olsa da, en net cevabımız "Gerçek deri kusurludur." Evet gerçek deri 'kusurludur'; çünkü gerçektir.

Vanessa Havadis ve karakteristik dişleri

Ayrık dişler, iki gözün farklı renkte olması, hatta gamze; hepsi 'kusur' ve hepsi güzel. 

İster Uğraşılı, İster Uğraşısız 

2016 trendleri nelerdi? #NoMakeUp, #NoFilter, kuaförden çıkmış gibi durmayan fönsüz doğal saçlar. En havalı kadınlar sokaklarda makyajsız/az makyajlı salındı, durdu. En havalı erkekler saçlarını uzattı, yukarıdan tutturdu. İster çok uğraşılı, ister uğraşısız güzellik; yeni nesil, yeni günler bize 'kusuru' başka yerde aramamız gerektiğini anlatıyor.

#NoMakeUp ile Alicia Keys

Defalarca kez seyrettiğim tiyatro oyunlarında her defasında zevk almamın nedeni belki de ufak 'kusurlar' ve düzeltmek için yapılan doğaçlamalar. İki sezon önce Emek Sahnesinde gittiğim Küskün Müzikal oyunu ile ilgili tam da bundan bahsetmiştim. Belli ki oyunda bir aksilik oldu, o anda gülmeye başladılar. Oyuncular, seyirciler, reji. Hepimiz gülüyorduk. Şahane bir 'kusur'du. İyi oyuncu hata yapmayan değil; bir hata anında toparlayan oluyor. Hatta tiyatro seyircisinin bu 'kusurları' sevdiğini bile söyleyebilirim. Motto Müzik kanalında Yekta Kopan'ın yaptığı Noktalı Virgül programına konuk olan Nihal Yalçın ve İbrahim Selim'in bundan da bahsettiği çok keyifli bir sohbeti olmuştu:

Yazıyı yazarken zihnimde Billie Jean dönmesinin neden, Barış Özcan'ın "Davullar Kimin İçin Çalıyor" videosunda bu şarkıdan bahsetmesiydi elbette. Bu videoyu ekliyorum ki 'kusuru', çok iyi bir hikaye anlatıcısı olan Barış Özcan'dan dinleyin. Henüz kendisi ile tanışmadıysanız da, tanışın. 

Spoiler not: Mükemmel ritmi bozarak daha dinlenebilir hale getirmek

En çok zevk aldığımız maçlar yenilgiden galibiyet çıkardıklarımız değil mi? Hele ki Orta Doğululuk, hele ki Akdenizlilik varsa. Ders çıkarmamız gerekirse: dostumuz kavga ettiğimiz/edebildiğimiz için dostumuz. Yeapp! Billie Jean sizin için çalıyor, Utku,

bottom of page